Zapraszamy do stołu

Zorganizujemy każde przyjęcie. Do Państwa dyspozycji oddajemy cztery kameralne sale na piętrze.

Dowiedz się więcej

Organizacja przyjęć okolicznościowych w Poznaniu

Wesela, komunie, chrzciny

Jeśli macie przed sobą przyjęcie okolicznościowe, rodzinne czy firmowe i jest to Wasze pierwsze takie zadanie – nie martwcie się.

W naszej staropolskiej, bezglutenowej restauracji czeka na Was wyspecjalizowana, kompetentna i świetnie przygotowana załoga. Z wielką przyjemnością pomożemy w organizacji przyjęcia, zadbamy o detale dekoracji sal i stołów, dopilnujemy wszelkich ustaleń, aby wszystko przebiegło z Waszymi oczekiwaniami, gwarantując przy tym wyjątkową, kameralną atmosferę.

Dostępne sale w restauracji Oberża pod Dzwonkiem:

Parter:

  • Do 35 osób

Piętro:

  • Sala I (balkonowa) do 20 osób i przylegający do niej balkon na 6 osób
  • Sala II (Środkowa) do 40 osób
  • Sala III do 26 osób
  • Sala taneczna

W sezonie letnim otwieramy pachnący ziołami ogródek do 32 osób.

Dostosowujemy lokal do indywidualnych potrzeb naszych Gości, tak w zakresie aranżacji stołów, jak i menu.

Organizujemy kameralny catering dla najbardziej wymagających klientów.

 

Przyjęcia weselne, rodzinne i inne okolicznościowe


Przedstawiamy Państwu nasze przykładowe dania dedykowane przez szefa kuchni, które zostały przygotowane specjalnie dla Państwa na wszelkie imprezy okolicznościowe. Mamy nadzieję, iż tak duży wybór i możliwość swobodnego komponowania dań, spotka się z Państwa uznaniem.

ZUPY

  • Rosół z makaronem 10 zł
  • Rosół z warzywami i komosą ryżową 12 zł
  • Wiosenna zupa sezonowa np. szczawiowa 12 zł
  • Letnia zupa sezonowa np. krem ze szparagów 15 zł
  • Jesienna zupa sezonowa np. dyniowa z prażonymi pestkami słonecznika 10 zł
  • Zimowa zupa sezonowa np. krem z buraków z kleksem śmietany i krustą z wędzonego twarogu 12 zł
  • Flaczki wieprzowe 15 zł
  • Gulaszowa 15 zł
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą 15 zł
  • Czernina z suszonymi owocami i makaronem 15 zł
  • Krem pomidorowy z szyjkami rakowymi 18 zł

DANIA GŁÓWNE

W CENIE DANIA ZAWARTE SĄ DOWOLNE DODATKI SKROBIOWE ORAZ SAŁATKI

ZESTAWY MIĘS (180-200g)

  • Pieczona kaczka (filet/nóżka) z sosem naturalnym 45 zł
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami, z sosem śmietanowym 35 zł
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym, z sosem pieprzowym 39 zł
  • Pieczona gęś (filet/noga – sezonowo), z sosem naturalnym 50 zł
  • Zraz wołowy faszerowany boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i musztardą, z sosem naturalnym 47 zł
  • Zraz wieprzowy faszerowany boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i musztardą, z sosem naturalnym 35 zł
  • Polędwica wieprzowa saute pieczona w świeżych ziołach, z sosem pieprzowym 47 zł
  • Polędwica wieprzowa faszerowany boczkiem, cebulą, śliwką suszoną i pieczarkami, z sosem grzybowym 49 zł
  • Dorsz z sosem kaparowym 39 zł
  • Sandacz z sosem maślano – jajecznym 49 zł
  • Stek wieprzowy z kością, z sosem z zielonego pieprzu 39 zł
  • Szynka pieczona szpikowana czosnkiem, z sosem bakaliowym 39 zł
  • Schaboszczak panierowany w płatkach kukurydzianych z pieczarkami 27 zł
  • Pieczony udziec z indyka z ziołami i czosnkiem 29 zł

DODATKI SKROBIOWE (150g) ORAZ SAŁATKI (150g)

  • Puree z sezonowych warzyw (ziemniaki, bób, zielony groszek)
  • Ryż
  • Komosa ryżowa – quinoa
  • Ziołowa kasza jaglana lub biała kasza gryczana
  • Ziemniaki opiekane lub gotowane
  • Kluski śląskie lub słodko-korzenne kluski z batatów
  • Kapusta modra z powidłami śliwkowymi i goździkami
  • Szpinak ze śmietaną, cebulą i czosnkiem
  • Buraczki z cebulą i kminkiem
  • Groszek z marchewką na maśle z zieloną pietruszką
  • Warzywa gotowane
  • Miks wyselekcjonowanych sałat z ogórkiem, pomidorkiem koktajlowym, oliwkami i sosem winegret
  • Mizeria ze śmietaną lub wegańska – sezonowo
  • Sałata ze śmietaną lub wegańska – sezonowo
  • Sezonowe surówki – z białej kapusty, z modrej kapusty, marchewki

SOSY

SOSY ŚMIETANOWE:

  • Sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł /100ml;
  • Sos pieprzowy 12 zł /100ml;
  • Sos śmietanowo-jałowcowy do przepiórki 12 zł /100ml;
  • Sos bakaliowy do szynki 12 zł/ 100ml;
  • Sos piernikowy do karpia 15 zł/ 100ml;
  • Rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • Kurki w śmietanie 20 zł /100ml;

SOSY NATURALNE:

  • Sos do kaczki, sos do gęsi, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • Sos tatarski 9 zł/100ml;
  • Sos cumberland 9 zł/ml

PRZEKĄSKI

  • Carpaccio z polędwicy wieprzowej z sosem dijon 17 zł/100g
  • Carpaccio z polędwicy wołowej 29 zł/100g
  • Carpaccio z buraków pieczonych z fetą 10 zł/100g
  • Sery kozie e ekologicznego gospodarstwa Marka Grądzkiego 32 zł/os/150g
  • Sery dojrzewające z owocami 20 zł/os/120g
  • Polędwica po angielsku saute 29 zł/100g
  • Sałatki sezonowe warzywne 9 zł/100g:

– z fetą

– tuńczykiem

– indykiem

– pstrągiem wędzonym

  • Sałatki owocowe z owoców sezonowych 10-20 zł/100g
  • Frankfurterki 12 zł/100g
  • Szaszłyczki z polędwicy wieprzowej 15 zł/100g
  • Szaszłyczki z indyka 17 zł/100g
  • Boeuf Stroganow z kluseczkami 24 zł/100g

Możemy przygotować dla Państwa Staropolski stół pieczonych mięs i wędlin z marynatami z naszej piwniczki. Cena wg zamówionych produktów wraz ze specjalnie dedykowanymi sosami.

W razie pytań prosimy o kontakt pod numerami telefonów:
61 851 99 70
505 575 659