Nasza oferta WIELKANOCNA Oczywiście bez glutenu!

Katering bezglutenowy

Kuchnia polska i regionalna

Specjalizujemy się w małych, kameralnych przyjęciach, które możemy przeprowadzić w Waszym domu, firmie, w plenerze, pod gołym niebem, pod namiotem, na leśnej polanie, czy nad wodą. Zorganizujemy dla Was także, każde przyjęcie do 300 osób. Jeśli tylko warunki sprzyjają bezpiecznemu podawaniu naszego wyśmienitego, bezglutenowego jedzenia, to przybędziemy, zastawimy stoły i wyserwujemy dla Was dania naszej staropolskiej kuchni w bezglutenowej odsłonie.

Zrobimy dla Was ognisko, ugotujemy wielki kocioł zupy, zorganizujemy przejazdy bryczkami, czy też inne atrakcje, a nawet zabierzemy na grzyby.

Można u nas także zamówić bezglutenowy obiad na wynos z karty codziennej lub wykupić abonament. Na co dzień dostarczamy bezglutenowe dania do przedszkoli
i szkół w Poznaniu, domów czy firm, abyście mogli cieszyć się zdrowiem przez cały dzień.

Dodatkowo możemy zorganizować kameralną kolację, w domu lub firmie, bankiet z kucharzem, kelnerem lub sommelierem, czy też Live Cooking komentowany
lub w formie warsztatów!

 

Katering wielkanocny

Już dziś zapraszamy do składania zamówień: telefonicznie, w naszej restauracji lub w wiadomości prv.

Wszelkie informacje uzyskają Państwo, dzwoniąc pod numer 721-277-526 lub 500 143 760.

ZUPY:

  • Barszcz biały 50 zł – 1 l 
  • Żur staropolski 50 zł – 1 l
  • Barszcz czerwony 50 zł – 1 l

MIĘSA (OBIADOWE):

  • Roladki wieprzowe (z ogórkiem, kiszonym boczkiem i musztardą) 11,99 zł – 180g – 1szt
  • Polędwiczki wieprzowe (faszerowane boczkiem, pieczarkami i śliwką) 15,99 zł – 220g – 1szt
  • Roladki wołowe (faszerowane grzybami) 18,99 zł – 220g – 1szt
  • Kaczka (noga confit.) 16,99 zł – 180g – 1szt
  • Biała kiełbasa domowej roboty 29 zł – 1kg
  • Pasztet pieczony drobiowy 45 zł – 1kg
  • Pasztet pieczony wieprzowy 50 zł – 1kg
  • Śledź w oleju 6,99 zł – 100g
  • Schab pieczony 45 zł – 1kg
  • Karczek pieczony 45 zł – 1kg
  • Boczek pieczony 40 zł – 1kg

DODATKOWE:

  • Jaja ekologiczne 1,10 zł – 1szt
  • Sos tatarski 6,99 zł – 100g

CIASTA:

  • Ciasto czekoladowe 55 zł – 8 porcji
  • Sernik 55 zł – 9 porcji
  • Szarlotka 55 zł – 8 porcji

Zamówienia przyjmujemy do 17.04

Do 23: 00 !

Odbiór osobisty w restauracji.

 

 

 

Katering wigilijny

ZUPY:

  • barszcz czerwony na zakwasie 12 zł /200ml;
  • zupa grzybowa z grzybów leśnych z makaronem 20 zł /200ml;
  • zupa rybna (z ryb białych) wytrawna ze śmietaną, warzywami i zielonym koperkiem 15 zł /200ml;
  • żydowska zupa rybna z karpia z rodzynkami, cynamonem 15 zł /200ml;

MIĘSA PIECZYSTE (OBIADOWE):

  • kaczka cała 80 zł /ok. 2kg
  • gęś młoda owsiana transzowana na porcje (200-300g dla 6-8 osób) cała gęś ok 300 zł
  • polędwiczka wieprzowa saute w ziołach 8 zł/100g;
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana (pieczarkami, cebulą, śliwką, boczkiem) 8zł/100g;
  • zrazy wołowe faszerowane – (cebulą, boczkiem,
  • ogórkiem kiszonym, musztardą) 30 zł/szt/200g;
  • rolada z indyka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami 20 zł/szt/200g;
  • przepiórki owijane boczkiem, szpikowane jałowcem 30/szt;
  • szynka szpikowana czosnkiem 6zł/100g

PASZTETY:

  • z zająca 18 zł /100g;
  • z królika 15 zł /100g;
  • z indyka 12 zł/100g;
  • z kaczki 15 zł /100g;
  • z jagnięciny 25 zł /100g;
  • z gęsiny 15 zł /100g;

ŚLEDZIE:

  • w oleju (z kaparami, ogórkiem kiszonym, cebulą, papryką) 12 zł /100g;
  • w śmietanie (z cebulą i jabłkiem) 12 zł /100g;
  • z żurawiną i cebulą 12 zł /100g;
  • w pomidorach z marynatami 12 zł /100g;

SAŁATKI (z majonezem):

  • sałatka jarzynowa klasyczna 5zł /100g;
  • sałatka jarzynowa z szynką 7 zł /100g;
  • sałatka ziemniaczana ze śledziem 7 zł /100g;
  • sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem 12 zł /100g;

RYBY DO SMAŻENIA – SUROWE ZAMARYNOWANE
(w postaci filetów, dzwonków, w całości):

  • karp 25 zł/szt/220g;
  • sandacz 30 zł/szt/220g;
  • dorsz 25 zł/szt/220g;
  • pstrąg 25 zł/szt/220g;
  • sum 45 zł/szt/220g;
  • jesiotr 55 zł/szt/220g;
  • węgorz 85 zł/szt/220g;

PRZEKĄSKI:

  • dorsz w warzywnym sosie pomidorowym 12 zł /200g;
  • karp po żydowsku z rodzynkami i goździkami 12 zł/100g;
  • szczupak faszerowany w galarecie naturalnej 18 zł/100g;
  • karp faszerowany w galarecie naturalnej 16 zł/100g;

SOSY ŚMIETANOWE:

  • sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł/100ml;
  • sos śmietanowo – pieprzowy 12 zł /100ml;
  • sos śmietanowo – jałowcowy do przepiórki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – bakaliowy do szynki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – piernikowy do karpia 15zł /100ml;
  • rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • kurki w śmietanie 20 zł /100ml;
  • borowiki w śmietanie 20 zł /100ml;

SOSY NATURALNE:

  • sos do kaczki, sos do gęsi, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • sos tatarski 9zł/100ml;
  • sos cumberland 9zł/ml;

DODATKOWE POTRAWY:

  • bigos 8zł/100g;
  • szyjki rakowe w sosie śmietanowo-pomidorowym z cebulą 39zł/150g;
  • śliwki w boczku 20 zł/6szt;
  • gołąbki po lwowsku 12zł/100g;
  • biała kiełbasa ręcznie robiona 6zł/100g;
  • kluski śląskie 12zł/200g;
  • kapusta z grzybami 15zł/150g;
  • kapusta ze śliwką, morelą, borowikami 18zł/150g;
  • groch z kapustą 12zł/100g;
  • kapusta modra (z powidłami śliwkowymi, jabłkami, winem i goździkami);

CIASTA:

  • makowiec 12zł/100g;
  • sernik 12zł/100g;
  • piernik 12zł/100g;