Catering - Zrób sobie wolne na Święta ;-) Gotowanie zostaw nam :-)

Katering bezglutenowy

Kuchnia polska i regionalna

Specjalizujemy się w małych, kameralnych przyjęciach, które możemy przeprowadzić w Waszym domu, firmie, w plenerze, pod gołym niebem, pod namiotem, na leśnej polanie, czy nad wodą. Zorganizujemy dla Was także, każde przyjęcie do 300 osób. Jeśli tylko warunki sprzyjają bezpiecznemu podawaniu naszego wyśmienitego, bezglutenowego jedzenia, to przybędziemy, zastawimy stoły i wyserwujemy dla Was dania naszej staropolskiej kuchni w bezglutenowej odsłonie.

Zrobimy dla Was ognisko, ugotujemy wielki kocioł zupy, zorganizujemy przejazdy bryczkami, czy też inne atrakcje, a nawet zabierzemy na grzyby.

Można u nas także zamówić bezglutenowy obiad na wynos z karty codziennej lub wykupić abonament. Na co dzień dostarczamy bezglutenowe dania do przedszkoli
i szkół w Poznaniu, domów czy firm, abyście mogli cieszyć się zdrowiem przez cały dzień.

Dodatkowo możemy zorganizować kameralną kolację, w domu lub firmie, bankiet z kucharzem, kelnerem lub sommelierem, czy też Live Cooking komentowany
lub w formie warsztatów!

 

Katering wielkanocny

ZUPY:

  • żurek 15 zł/ 200ml;

MIĘSA PIECZYSTE (OBIADOWE):

  • kaczka cała 80 zł /ok. 2kg
  • jagnięcina – zrazy jagnięce 69 zł /szt.
  • polędwiczka wieprzowa saute w ziołach 8 zł/100g;
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana (pieczarkami, cebulą, śliwką, boczkiem) 8zł/100g;
  • zrazy wołowe faszerowane – (cebulą, boczkiem, ogórkiem kiszonym, musztardą) 30 zł/szt/200g;
  • szynka szpikowana czosnkiem 6zł/100g

PASZTETY

  • z zająca 18 zł /100g;
  • z mięs mieszanych 12zł/100g
  • z królika 15 zł /100g;
  • z jagnięciny 25 zł /100g;

SAŁATKI (z majonezem):

  • sałatka jarzynowa klasyczna 5zł /100g;
  • sałatka jarzynowa z szynką 7 zł /100g;

SOSY ŚMIETANOWE:

  • sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł/100ml;
  • sos śmietanowo – pieprzowy 12 zł /100ml;
  • sos śmietanowo – jałowcowy do przepiórki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – bakaliowy do szynki 12zł /100ml;
  • rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • kurki w śmietanie 20 zł /100ml
  • borowiki w śmietanie 20 zł /100ml

SOSY NATURALNE:

  • sos do kaczki, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej, sos do roladek wieprzowych – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • sos tatarski 9zł/100ml;
  • sos cumberland 9zł/100ml;
  • ćwikła z chrzanem 9zł/100ml
  • chrzan z miodem 9zł/100ml

DODATKOWE POTRAWY:

  • bigos 8zł/100g;
  • gołąbki po lwowsku 12zł/100g;
  • biała kiełbasa ręcznie robiona 6zł/100g;
  • kluski śląskie 12zł/200g;
  • kapusta modra (z powidłami śliwkowymi, jabłkami, winem i goździkami) 12zł/100g
  • buraczki 6zł/100g
  • szpinak 6zł/100g

MIĘSA PIECZONE ZIMNE:

  • roladki wieprzowe faszerowane  – (cebulą, boczkiem, ogórkiem kiszonym, musztardą) 25zł/szt/200g
  • schab pieczony 8zł/100g
  • szynka pieczona 8zł/100g
  • karkówka pieczona 8zł/100g

CIASTA:

  • sernik 12zł/100g;
  • jabłecznik 12zł/100g;

MAZURKI:

  • orzechowy z bezą  21zł/100g
  • orzechowy z pomarańczami 21zł/100g
  • czekoladowy z orzechami 23zł/100g
  • migdałowy 23zł/100g

 

Katering wigilijny

ZUPY:

  • barszcz czerwony na zakwasie 12 zł /200ml;
  • zupa grzybowa z grzybów leśnych z makaronem 20 zł /200ml;
  • zupa rybna (z ryb białych) wytrawna ze śmietaną, warzywami i zielonym koperkiem 15 zł /200ml;
  • żydowska zupa rybna z karpia z rodzynkami, cynamonem 15 zł /200ml;

MIĘSA PIECZYSTE (OBIADOWE):

  • kaczka cała 80 zł /ok. 2kg
  • gęś młoda owsiana transzowana na porcje (200-300g dla 6-8 osób) cała gęś ok 300 zł
  • polędwiczka wieprzowa saute w ziołach 8 zł/100g;
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana (pieczarkami, cebulą, śliwką, boczkiem) 8zł/100g;
  • zrazy wołowe faszerowane – (cebulą, boczkiem,
  • ogórkiem kiszonym, musztardą) 30 zł/szt/200g;
  • rolada z indyka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami 20 zł/szt/200g;
  • przepiórki owijane boczkiem, szpikowane jałowcem 30/szt;
  • szynka szpikowana czosnkiem 6zł/100g

PASZTETY:

  • z zająca 18 zł /100g;
  • z królika 15 zł /100g;
  • z indyka 12 zł/100g;
  • z kaczki 15 zł /100g;
  • z jagnięciny 25 zł /100g;
  • z gęsiny 15 zł /100g;

ŚLEDZIE:

  • w oleju (z kaparami, ogórkiem kiszonym, cebulą, papryką) 12 zł /100g;
  • w śmietanie (z cebulą i jabłkiem) 12 zł /100g;
  • z żurawiną i cebulą 12 zł /100g;
  • w pomidorach z marynatami 12 zł /100g;

SAŁATKI (z majonezem):

  • sałatka jarzynowa klasyczna 5zł /100g;
  • sałatka jarzynowa z szynką 7 zł /100g;
  • sałatka ziemniaczana ze śledziem 7 zł /100g;
  • sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem 12 zł /100g;

RYBY DO SMAŻENIA – SUROWE ZAMARYNOWANE
(w postaci filetów, dzwonków, w całości):

  • karp 25 zł/szt/220g;
  • sandacz 30 zł/szt/220g;
  • dorsz 25 zł/szt/220g;
  • pstrąg 25 zł/szt/220g;
  • sum 45 zł/szt/220g;
  • jesiotr 55 zł/szt/220g;
  • węgorz 85 zł/szt/220g;

PRZEKĄSKI:

  • dorsz w warzywnym sosie pomidorowym 12 zł /200g;
  • karp po żydowsku z rodzynkami i goździkami 12 zł/100g;
  • szczupak faszerowany w galarecie naturalnej 18 zł/100g;
  • karp faszerowany w galarecie naturalnej 16 zł/100g;

SOSY ŚMIETANOWE:

  • sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł/100ml;
  • sos śmietanowo – pieprzowy 12 zł /100ml;
  • sos śmietanowo – jałowcowy do przepiórki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – bakaliowy do szynki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – piernikowy do karpia 15zł /100ml;
  • rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • kurki w śmietanie 20 zł /100ml;
  • borowiki w śmietanie 20 zł /100ml;

SOSY NATURALNE:

  • sos do kaczki, sos do gęsi, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • sos tatarski 9zł/100ml;
  • sos cumberland 9zł/ml;

DODATKOWE POTRAWY:

  • bigos 8zł/100g;
  • szyjki rakowe w sosie śmietanowo-pomidorowym z cebulą 39zł/150g;
  • śliwki w boczku 20 zł/6szt;
  • gołąbki po lwowsku 12zł/100g;
  • biała kiełbasa ręcznie robiona 6zł/100g;
  • kluski śląskie 12zł/200g;
  • kapusta z grzybami 15zł/150g;
  • kapusta ze śliwką, morelą, borowikami 18zł/150g;
  • groch z kapustą 12zł/100g;
  • kapusta modra (z powidłami śliwkowymi, jabłkami, winem i goździkami);

CIASTA:

  • makowiec 12zł/100g;
  • sernik 12zł/100g;
  • piernik 12zł/100g;