Zapraszamy do stołu

na parterze, na piętrze i w letnim ogródku

Oberża Pod Dzwonkiem serwuje dania kuchni polskiej i regionalnej przygotowane według autorskich przepisów wzorowanych na tradycyjnych recepturach.

Dowiedz się więcej

Menu

Przystawki:

  • Tatar wołowy/ cebula czerwona / musztarda francuska / ogórek kiszony /żółtko kurka / grzyby marynowane / majonez z lubczyku / oliwa konopna / masło / grzanka gryczana – 30zł
  • Tatar z sarny / cebula biała /musztarda dijon / grzyby marynowane / kiszona rzodkiewka / żółtko kurka / parmezan / oliwa słonecznikowa / masło czosnkowe / grzanka gryczana – 36 zł
  • Młoda pyra / gzik / szczypiorek / marynowana rzodkiew / oliwa – 15zł

Sałatki:

  • Rukola / szpinak baby / cykoria / cebula czerwona / winogrona / orzechy włoskie / koperek / rolada kozia /oliwa z oliwek – 20 zł
  • Rukola / szpinak baby / cykoria / cebula czerwona / oliwki /pierś z kurczaka kukurydzianego / koperek / natka pietruszki / parmezan / oliwa z oliwek – 27 zł

Zupy:

  • Chłodnik – 15 zł
  • Krem z pomidora / pestki słonecznika / pesto bazyliowe / oregano – 10 zł
  • Por / warzywa / ziemniaki / grzyby leśne – 13 zł

Dania Główne:

  • Kanapka sandwich / sałata rzymska / polędwica wieprzowa sous vide / majonez lubczykowy / masło / pomidor koktajlowy / parmezan – 25 zł
  • Burger kukurydziany / panierowana pierś z kurczaka kukurydzianego / sałata rzymska / oliwki / cebula czerwona / ser lazur / ogórek gruntowy / majonez lubczykowy – 31zł
  • Naleśnik kukurydziany / szarpana wieprzowina / pieczarka portobello / cebula / papryka / czosnek / demi glace wołowy – 31 zł
  • Schab wieprzowy / panco kukurydziane / ziemniaki młode / mizeria – 30zł
  • Noga z kaczki confit / pyzy / mix sałat / owoce / sos demi glace – 44 zł
  • Wątróbka z indyka / miód pitny / balsamico ciemne / cebula czerwona/ jabłko / jarmuż / placki z cukini / mus z marchewki – 33 zł
  • Dorsz bałtycki / krewetka / marchewka / pietruszka / ciecierzyca / pieczarka portobello / ziemniaki młody – 33 zł
  • Żebro wieprzowe / kapusta boczek koperek / carpaccio z buraka / placek z cukini / gzik – 40 zł
  • Stek z american blac angus / młoda pyra / grzyby marynowane / grilowana cukinia / marchewka baby 63 zł
  • Krewetki / cebula czerwona / czosnek / warzywa / koperek / natka pietruszki / grzyby shimeji / 41 zł

Deser:

  • Ciasto czekoladowe / owoce – 15 zł
  • Lody – 1 gałka 3,50 zł
  • Sernik – 15 zł