Zapraszamy do stołu

na parterze, na piętrze i w letnim ogródku

Oberża Pod Dzwonkiem serwuje dania kuchni polskiej i regionalnej przygotowane według autorskich przepisów wzorowanych na tradycyjnych recepturach.

Dowiedz się więcej

Organizacja przyjęć weselnych

Oferta menu

Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w naszym życiu. Jak przykazuje polska tradycja, po zaślubinach obowiązkowo należy świętować! Restauracja Oberża zajmuje się organizacją przyjęć weselnych – od wynajmu sali, po dekoracje stołów i oczywiście obowiązkowy catering.

Poniżej prezentujemy menu weselne, złożone z tego, co najlepsze ma do zaoferowania kuchnia polska i regionalna. Dzięki pysznemu cateringowi przyjęcie weselne będzie niezapomniane!
Obiady

Obiad 50zł/os

  • zupa – 10zł
  • danie główne 1 porcja /os – 32 zł
  • soki 2 p/os – 8zł

Obiad 60zł/os

  • zupa – 10zł
  • dania główne 1,5p/os – 42zł
  • soki 2p/os – 8zł

Obiad 70zł/os

  • zupa – 10zł
  • dania główne 2p/os – 52zł
  • soki 2p/os – 8zł

 

Desery lodowe, ciasta, tarty według zamówienia. Kawa, herbata: 6–12zł /porcja (na przyjęciach rodzinnych bez limitu)

  • desery lodowe 12zł/porcja

z bitą śmietaną i czekoladą
z bitą śmietaną i sosami owocowymi
jogurtowo – owocowe trifle z sorbetem truskawkowym, ciasteczkami i bitą śmietaną

  • desery lodowe 15zl/porcja

z bitą śmietaną i gorącymi malinami
z bitą śmietaną i gorącymi wiśniami

  • ciasta – 12zł/porcja (1 porcja=2 szt.)

sernik, jabłecznik, w-z, z galaretką na biszkopcie, orzechowe itp.

  • tort 15zł/porcja

na bitej śmietanie, owocowe (truskawkowe, malinowe, owoce leśne, gruszkowe itp.), czekoladowe, brzdącowe itp. – wykończone śmietaną lub czekoladą

  • tort 20zł/porcja

na bitej śmietanie, (smaki jak wyżej), wykończony marcepanem

 

Obiad – przyjęcie zasiadane lub stół szwedzki

Zupa:

  • kremowe zupy kreowane sezonowymi produktami (np. krem kalafiorowy, brokułowi, pieczarkowy, pomidorowy, cebulowy)
  • rosół, bulion warzywny
  • zupa szczawiowa

Danie główne:

mięsa gotowane

  • potrawka z kurczęcia w sosie cytrynowym
  • roladka z kurczęcia z warzywami w sosie śmietanowo – ziołowym

mięsa pieczyste

  • karkówka szpikowana czosnkiem w sosie naturalnym
  • schab nadziewany śliwką w sosie śmietanowym
  • rolada wieprzowa z boczkiem i cebulą w pikantnym sosie

mięsa smażone

  • szwajcar z szynką i serem (drobiowy)
  • szwajcar z pieczarkami (drobiowy)
  • schaboszczak z pieczarkami
  • de volaille

ryby

  • sola smażona z sosem prowansalskim pomidorowym
  • sola smażona z sosem ziołowym na śmietanie
  • dorsz smażony w ziołach

**dodatki skrobiowe: ziemniaki pieczone, ziemniaki gotowane, kopytka, pyzy, ryż, kluseczki

**dodatki warzywne: surówki z warzyw sezonowych, warzywa gotowane, szpinak, kapusta modra, kapusta zasmażana

! MALUCHY – GRATIS
! DZIECI – liczone za ½ porcji

 

Kolacja – przyjęcie zasiadane lub stół szwedzki

Kolacja: wszystkie przekąski gorące i zimne tworzą niepowtarzalną i oryginalna kompozycję smaków, którą wykreujemy dla Państwa Rodziny oraz Przyjaciół

Zamówienie wg wyboru:
2p/os = 20zł
3p/os = 30zł
4p/os = 40zł
5p/os = 50zł

 

Przekaski zimne:

  • sałatka ze świeżych warzyw z prażonymi pestkami dyni i słonecznika, z kiełkami i grzankami
  • sałatka ze świeżych warzyw z kukurydzą, groszkiem i fasolą
  • sałatka z warzyw gotowanych i smażonych
  • sałatka ze świeżych warzyw z łososiem i grzankami ziołowymi
  • sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem przyprawionym kurkumą, curry i grzankami razowymi
  • jajka w sosie tatarskim
  • rolada drobiowa ze szpinakiem, dojrzewającym serem i boczkiem
  • rolada drobiowa z warzywami
  • roladka z soli otulona młodymi listkami porów na poduszeczce z pikantnych warzyw
  • roladka z soli na poduszeczce szpinakowej, z jajkiem przepiórczym i kawiorem
  • tymbaliki z kurczęcia
  • schab pieczony w ziołach
  • polędwiczki faszerowane śliwką, boczkiem, cebulą i pieczarkami
  • 12 sposobów na śledzia
  • tort chlebowy z pastami rybnymi, szyjkami rakowymi i kawiorem
  • tort chlebowy z pastami mięsnymi, pieczoną polędwiczką i przepiórczymi jajami
  • smalec z cebulą, jabłkiem, śliwką i świeżym majerankiem 
  • sos vinegrette miodowo – musztardowy
  • sos vinegrette cytrynowy
  • sos vinegrette bazylikowy
  • sos jogurtowy z czosnkiem i miętą
  • sos cumberland żurawinowy
  • sos cumberland brzoskwiniowy

 

Przekąski gorace:

  • paróweczki w pikantnym sosie pomidorowym
  • frankfurterki pieczone
  • szaszłyczki z wątróbek owijanych boczkiem z cebulą i pieczarkami
  • szaszłyczki drobiowe z cebulą, papryką i ananasem
  • bigos
  • śliwki pieczone owijane boczkiem z pikantnym sosem pomidorowym
  • kąski z kurczęcia w sosie curry z owocami i orzechami

 

Zupy:

  • barszcz czerwony
  • zupa gulaszowa itp. 
  • wybór pieczywa białego, razowego, żytniego
  • masło, m. czosnkowe, m. ziołowe