Zapraszamy do stołu

na parterze, na piętrze i w letnim ogródku

Oberża Pod Dzwonkiem serwuje dania kuchni polskiej i regionalnej przygotowane według autorskich przepisów wzorowanych na tradycyjnych recepturach.

Dowiedz się więcej

Organizacja przyjęć weselnych

Oferta menu

Przedstawiamy Państwu nasze przykładowe dania dedykowane przez szefa kuchni, które zostały przygotowane specjalnie dla Państwa na wszelkie imprezy okolicznościowe. Mamy nadzieję, iż tak duży wybór i możliwość swobodnego komponowania dań, spotka się z Państwa uznaniem.

Z poważaniem

Szef Kuchni Oberży Pod Dzwonkiem

ZUPY

  • Rosół z makaronem 10 zł
  • Rosół z warzywami i komosą ryżową 12 zł
  • Wiosenna zupa sezonowa np. szczawiowa 12 zł
  • Letnia zupa sezonowa np. krem ze szparagów 15 zł
  • Jesienna zupa sezonowa np. dyniowa z prażonymi pestkami słonecznika 10 zł
  • Zimowa zupa sezonowa np. krem z buraków z kleksem śmietany i krustą z wędzonego twarogu 12 zł
  • Flaczki wieprzowe 15 zł
  • Gulaszowa 15 zł
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą 15 zł
  • Czernina z suszonymi owocami i makaronem 15 zł
  • Krem pomidorowy z szyjkami rakowymi 18 zł

DANIA GŁÓWNE

W CENIE DANIA ZAWARTE SĄ DOWOLNE DODATKI SKROBIOWE ORAZ SAŁATKI

ZESTAWY MIĘS (180-200g)

  • Pieczona kaczka (filet/nóżka) z sosem naturalnym 45 zł
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami, z sosem śmietanowym 35 zł
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym, z sosem pieprzowym 39 zł
  • Pieczona gęś (filet/noga – sezonowo), z sosem naturalnym 50 zł
  • Zraz wołowy faszerowany boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i musztardą, z sosem naturalnym

47 zł

  • Zraz wieprzowy faszerowany boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i musztardą, z sosem naturalnym 35 zł
  • Polędwica wieprzowa saute pieczona w świeżych ziołach, z sosem pieprzowym 47 zł
  • Polędwica wieprzowa faszerowany boczkiem, cebulą, śliwką suszoną i pieczarkami, z sosem grzybowym 49 zł
  • Dorsz z sosem kaparowym 39 zł
  • Sandacz z sosem maślano – jajecznym 49 zł
  • Stek wieprzowy z kością, z sosem z zielonego pieprzu 39 zł
  • Szynka pieczona szpikowana czosnkiem, z sosem bakaliowym 39 zł
  • Schaboszczak panierowany w płatkach kukurydzianych z pieczarkami 27 zł
  • Pieczony udziec z indyka z ziołami i czosnkiem 29 zł

DODATKI SKROBIOWE (150g) ORAZ SAŁATKI (150g)

  • Puree z sezonowych warzyw (ziemniaki, bób, zielony groszek)
  • Ryż
  • Komosa ryżowa – quinoa
  • Ziołowa kasza jaglana lub biała kasza gryczana
  • Ziemniaki opiekane lub gotowane
  • Kluski śląskie lub słodko-korzenne kluski z batatów
  • Kapusta modra z powidłami śliwkowymi i goździkami
  • Szpinak ze śmietaną, cebulą i czosnkiem
  • Buraczki z cebulą i kminkiem
  • Groszek z marchewką na maśle z zieloną pietruszką
  • Warzywa gotowane
  • Miks wyselekcjonowanych sałat z ogórkiem, pomidorkiem koktajlowym, oliwkami i sosem winegret
  • Mizeria ze śmietaną lub wegańska – sezonowo
  • Sałata ze śmietaną lub wegańska – sezonowo
  • Sezonowe surówki – z białej kapusty, z modrej kapusty, marchewki

SOSY

SOSY ŚMIETANOWE:

  • Sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł /100ml;
  • Sos pieprzowy 12 zł /100ml;
  • Sos śmietanowo-jałowcowy do przepiórki 12 zł /100ml;
  • Sos bakaliowy do szynki 12 zł/ 100ml;
  • Sos piernikowy do karpia 15 zł/ 100ml;
  • Rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • Kurki w śmietanie 20 zł /100ml;

SOSY NATURALNE:

  • Sos do kaczki, sos do gęsi, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • Sos tatarski 9 zł/100ml;
  • Sos cumberland 9 zł/ml

PRZEKĄSKI

  • Carpaccio z polędwicy wieprzowej z sosem dijon 17 zł/100g
  • Carpaccio z polędwicy wołowej 29 zł/100g
  • Carpaccio z buraków pieczonych z fetą 10 zł/100g
  • Sery kozie e ekologicznego gospodarstwa Marka Grądzkiego 32 zł/os/150g
  • Sery dojrzewające z owocami 20 zł/os/120g
  • Polędwica po angielsku saute 29 zł/100g
  • Sałatki sezonowe warzywne 9 zł/100g:

– z fetą

– tuńczykiem

– indykiem

– pstrągiem wędzonym

  • Sałatki owocowe z owoców sezonowych 10-20 zł/100g
  • Frankfurterki 12 zł/100g
  • Szaszłyczki z polędwicy wieprzowej 15 zł/100g
  • Szaszłyczki z indyka 17 zł/100g
  • Boeuf Stroganow z kluseczkami 24 zł/100g

Możemy przygotować dla Państwa Staropolski stół pieczonych mięs i wędlin z marynatami z naszej piwniczki. Cena wg zamówionych produktów wraz ze specjalnie dedykowanymi sosami.