Katering Wielkanocny

Katering wielkanocny

ZUPY:

  • żurek 15 zł/ 200ml;

MIĘSA PIECZYSTE (OBIADOWE):

  • kaczka cała 80 zł /ok. 2kg
  • jagnięcina – zrazy jagnięce 69 zł /szt.
  • polędwiczka wieprzowa saute w ziołach 8 zł/100g;
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana (pieczarkami, cebulą, śliwką, boczkiem) 8zł/100g;
  • zrazy wołowe faszerowane – (cebulą, boczkiem, ogórkiem kiszonym, musztardą) 30 zł/szt/200g;
  • szynka szpikowana czosnkiem 6zł/100g

PASZTETY

  • z zająca 18 zł /100g;
  • z mięs mieszanych 12zł/100g
  • z królika 15 zł /100g;
  • z jagnięciny 25 zł /100g;

SAŁATKI (z majonezem):

  • sałatka jarzynowa klasyczna 5zł /100g;
  • sałatka jarzynowa z szynką 7 zł /100g;

SOSY ŚMIETANOWE:

  • sos śmietanowy z suszonymi pomidorami, pieczarkami i zieloną pietruszką 12zł/100ml;
  • sos śmietanowo – pieprzowy 12 zł /100ml;
  • sos śmietanowo – jałowcowy do przepiórki 12zł /100ml;
  • sos śmietanowo – bakaliowy do szynki 12zł /100ml;
  • rydze śmietanie do polędwicy 20zł /100ml;
  • kurki w śmietanie 20 zł /100ml
  • borowiki w śmietanie 20 zł /100ml

SOSY NATURALNE:

  • sos do kaczki, sos do zrazów, sos do pieczeni wieprzowej, sos do roladek wieprzowych – 10zł /100ml;

SOSY ZIMNE:

  • sos tatarski 9zł/100ml;
  • sos cumberland 9zł/100ml;
  • ćwikła z chrzanem 9zł/100ml
  • chrzan z miodem 9zł/100ml

DODATKOWE POTRAWY:

  • bigos 8zł/100g;
  • gołąbki po lwowsku 12zł/100g;
  • biała kiełbasa ręcznie robiona 6zł/100g;
  • kluski śląskie 12zł/200g;
  • kapusta modra (z powidłami śliwkowymi, jabłkami, winem i goździkami) 12zł/100g
  • buraczki 6zł/100g
  • szpinak 6zł/100g

MIĘSA PIECZONE ZIMNE:

  • roladki wieprzowe faszerowane  – (cebulą, boczkiem, ogórkiem kiszonym, musztardą) 25zł/szt/200g
  • schab pieczony 8zł/100g
  • szynka pieczona 8zł/100g
  • karkówka pieczona 8zł/100g

CIASTA:

  • sernik 12zł/100g;
  • jabłecznik 12zł/100g;

MAZURKI:

  • orzechowy z bezą  21zł/100g
  • orzechowy z pomarańczami 21zł/100g
  • czekoladowy z orzechami 23zł/100g
  • migdałowy 23zł/100g