Zapraszamy do stołu

na parterze, na piętrze i w letnim ogródku

Oberża Pod Dzwonkiem serwuje dania kuchni polskiej i regionalnej przygotowane według autorskich przepisów wzorowanych na tradycyjnych recepturach.

Dowiedz się więcej

Obsługa wycieczek

Oberża pod Dzwonkiem

Bezglutenowa Oberża Pod Dzwonkiem oferuje Państwu posiłki dla grup zorganizowanych. Proponujemy Państwu zdrową, wyśmienitą kuchnię bezglutenową w polskiej odsłonie. Podajemy tradycyjne polskie dania z elementami kuchni regionalnej i staropolskiej. Dla bezpieczeństwa
i komfortu Naszych Gości prosimy o podanie innych alergenów z wyprzedzeniem.

OFERUJEMY POSIŁKI DLA GRUP ZORGANIZOWANYCH

  • 120 metrów od Starego Rynku,
  • grupy do 200 osób,
  • w pobliżu parking dla autokarów,
  • bogate menu,
  • atrakcyjne ceny,
  • wejście i łazienka na parterze, przystosowane dla osób niepełnosprawnych.

 

OFERTA DLA GRUP SZKOLNYCH

 

CENNIK: 

Szkoła podstawowa Gimnazjum Liceum Opiekunowie i dorośli
Klasy 1 – 4 5 – 8
Danie główne + sok 20 zł 24 zł 27 zł 32 zł
Zupa + danie główne + sok 23 zł 27 zł 31 zł 36 zł
Zupa (ml) 200 ml 200 ml 200 ml 200 ml
Danie główne (g) 200 g 250 g 300 g 350 g
Sok owocowy (ml)
woda mineralna
200 ml 200 ml 200 ml 200 ml
DLA GRUP POWYŻEJ 20 OSÓB – PILOT I KIEROWCA GRATIS!
 

MENU DO WYBORU

 

ZUPY:
  • Krem z marchewki
  • Pomidorowa z ryżem lub makaronem
 
DANIA GŁÓWNE:
  • Nugetsy z indyka ziemniaki pieczone lub gotowane surówka colesław – ketchup
  • Makaron z sosem bolońskim ,pietruszka natka ,marchewka (makaron penne lub spaghetti)
  • Paluszki rybne, ziemniaki opiekane, surówka z sezonowych warzyw – sos 1000 wysp
  • Dla dorosłych i opiekunów kierowców (roladka wieprzowa ziemniaki opiekane colesław)
 

OFERTA DLA GRUP SZKOLNYCH 2019

 

OFERTA DLA GRUP ZORGANIZOWANYCH

 

Opcja I (49 zł brutto/os)

Przystawka

  • Sałatka ze świeżych warzyw, z ogórkiem, pomidorkami, oliwkami, czarnuszką i sosem winegret
  • Sałatka ze świeżych warzyw z ogórkiem, pomidorkami, prażonymi pestkami słonecznika i sosem winegret

Danie główne

  • Makaron z mięsem wieprzowo-włowym o w sosie pomidorowym z pomidorów pellati, natką pietruszki, marchewką, czosnkiem, bazylia zieloną
  • Rolada wieprzowa z sosem śmietanowo-pieczarkowym, ryżem czerwonym i surówką z sezonowych warzyw
  • Makaron z polędwiczką z kurczęcia w sosie śmietanowym z pieczarkami i zieloną pietruszką

Deser 

  • Sorbet owocowy z sosem miętowym
  • Lody z bitą śmietaną i sosem owocowym
  • Ciasto domowe

Napoje

  • Woda mineralna

DLA GRUP POWYŻEJ 20 OSÓB – PILOT I KIEROWCA GRATIS!

 

Opcja II (59 zł brutto/os)

Przystawka

  • Sałatka ze świeżych warzyw, z ogórkiem, pomidorkami, oliwkami, serami i sosem winegret
  • Sałatka ze świeżych warzyw, z ogórkiem, pomidorkami, oliwkami i pieczoną polędwiczką wieprzową

Danie główne

  • Burgery z dorsza atlantyckiego w sosie kaparowym, ryżem curry i surówką z sezonowych warzyw
  • Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem z zielonego pieprzu, kopytkami i surówką z sezonowych warzyw
  • Makaron z polędwiczka wieprzową sous vide w sosie śmietanowo- grzybowym i surówką z sezonowych warzyw

Deser

  • Sorbet owocowy z sosem miętowym
  • Lody z bitą śmietaną i sosem owocowym
  • Ciasto domowe

Napoje

  • Woda mineralna

DLA GRUP POWYŻEJ 20 OSÓB – PILOT I KIEROWCA GRATIS!

 

Opcja III (99 zł brutto/os) – Goście ekskluzywni

Aperitif na powitanie

  • Lampka czerwonego lub białego wina dla każdego

Przystawka

  • Śliwki w boczku / rukola/ sos cumberland / grzybki marynowane / micro groszek
  • Grillowany Oscypek / sos żurawionowy / rukola / ziemia gryczana / nasturcja

Danie główne

  • Pierś z kaczki węgierskiej / mus z żółtej marchewki / sałaty z owocami sezonowymi / kiełki groszku / nastrucja / winegret owocowy
  • Filet z Dorsza Atlatyckiego / czarna soczewica / warzywa grilowane / kiełki rzodkiewki / limonka
  • Noga z kaczki węgierskiej / kopytka z ciemnym sosem pieczeniowym / purre z modrej kapusty / borówka / bazylia zielona

Kawa do deseru dla każdego
Deser

  • Lody z bitą śmietaną i sosem owocowym
  • Sernik na zimno / sos owocowy / bita śmietana

Napoje

  • Sok jabłkowy
  • Sok pomarańczowy

PILOT I KIEROWCA GRATIS!

ZORGANIZOWANE GRUPY WYCIECZKOWE – MENU 2019

 
Oferta dodatkowa

  • Wódka Tasting – 3 shoty 30 zł od osoby
  • Wódka Tasting – 6 shotów 60 zł od osoby
  • Opowiadanie o polskich wódkach i degustacja

Pierogi Making – szkolenie z produkcji pierogów, polskiej kuchni i degustacja – 99 zł od osoby
Live Cooking – gotowanie na żywo przez szefa kuchni i kucharzy – 70 zł od osoby

  • Szkolenie z kuchni świata i kuchni polskiej: max 8 osób – 150 zł od osoby (w cenie lunch i napoje)
  • Pokaz barmański: serwowanie drinków świata i degustacja – 99 zł od osoby
  • 4h na kuchni Oberża Pod Dzwonkiem: gość restauracji może poczuć się jak prawdziwy kucharz: max do 4 osób – 150 zł od osoby (w cenie napoje i lunch)