Zapraszamy do stołu

na parterze, na piętrze i w letnim ogródku

Oberża Pod Dzwonkiem serwuje dania kuchni polskiej i regionalnej przygotowane według autorskich przepisów wzorowanych na tradycyjnych recepturach.

Dowiedz się więcej

O Restauracji Oberża pod Dzwonkiem

Pyszne jedzenie i organizacja niezapomnianych imprez

Tworzymy młody, zwarty zespół. Wspólnie pracujemy nad zadaniem jak – nie zmieniając zasad staropolskiej restauracji – miejsca gościnnego, otwartego dla wszystkich – stworzyć miejsce o nowych standardach z kuchnią bezglutenową.

Jak ułożyć menu bez glutenu, bez laktozy, gdy aż się prosi żeby masło i śmietana do szyjek rakowych, czy grzybów podniosła smak dania.

Trzy lata zajęły nam szkolenia. W tym czasie zdobyliśmy wiedzę, szukając kwintesencji kuchni polskiej, pośród przepisów na dania regionalne, znajdując zamienniki, które doprowadzą do tego, że dania bezglutenowe smakują i wyglądają bez zmian.

Przejrzeliśmy setki książek kulinarnych, odbyliśmy serię szkoleń, staliśmy się ekspertami w zakresie kuchni bez glutenu, tworząc dania bezglutenowe na osnowie rzetelnych przepisów staropolskiej kuchni, przetwarzając je tak, aby nie zmieniając smaku, dać Wam sto procent satysfakcji kulinarnej.

Codziennie przeszukujemy rynek, przeglądając przepisy, szukając inspiracji w tworzeniu naszych dań bezglutenowych. Nasi kucharze chętnie wychodzą na salę, sami niejednokrotnie doradzają Gościom dobrać bezpieczne menu. Kompetentni, przeszkoleni, jesteśmy ekspertami polskiej kuchni bez glutenu w Poznaniu.

Zostaliśmy przeszkoleni przez Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Bierzemy czynny udział w warsztatach prowadzonych m. in. przez Bezglutenową Mamę, co pozwoliło nam wprowadzić szereg własnych warsztatów bezglutenowych: „Pierogarnia, Bułka i spółka, Ach ten piernik” i wiele innych. Prowadzimy także cykliczne warsztaty w ramach akcji charytatywnej dla dzieci z domów dziecka, na których dzielimy się swoją wiedzą i dbamy, by młodzi ludzie mogli rozwijać własne pasje kulinarne, przygotowując choćby bezglutenową pizzę, brownie, sernik, czy też nutellę.

Jesteśmy świadomi problemu jakim jest oddziaływaniu glutenu na zdrowie niektórych osób. Dotyczy to także kuchni bez laktozy, ale zapewniamy Was, że umiemy przygotować każdą dietę. Słowa niemożliwe nie ma w naszym słowniku.

W naszej restauracji organizujemy przyjęcia rodzinne, firmowe oraz przyjęcia komunijne i weselne. Dodatkowo można u nas zorganizować szkolenia, spotkania z autorami, andrzejki, sylwestra, bale, koncerty charytatywne, a przy tym wszystkim jesteśmy doradcami przy układaniu menu bez glutenu, czy bezpiecznego od innych alergenów.

Mamy rzetelną podstawę do tego, by śmiało stanąć przed Wami i powiedzieć – nasz certyfikat, to nie jest fantom. To efekt naszej codziennej, wytężonej pracy i uwagi, sprostać zadaniu jakim jest utrzymanie standardu, jaki sobie narzuciliśmy. Stworzyliśmy bezpieczną restaurację z kuchnią polską w Poznaniu z bezglutenowym jedzeniem.

Przyszliśmy do tego miejsca, bo spodobała nam się idea kuchni bezglutenowej. Miejsce w którym dobrze się pracuje, super zarabia, ale przede wszystkim dostajemy możliwość zdobywania nowej wiedzy i doświadczeń.

Nasze menu bez glutenu posiadamy w małym palcu, co sprawia że organizacja wesel, komunii, czy jakichkolwiek przyjęć okolicznościowych, staje się priorytetowym, cennym wyzwaniem, a nigdy problemem.