Menu na Komunie 2019

Menu na komunie 2019

Opcja od 99zł do 140 zł za osobę

Proponuję menu: przystawka, zupa, danie główne, deser, kolacja, (dwie opcje do wyboru):

Przystawka: śliwki w boczku / rukola / fisalis / sos cumberland lub zapiekany ser camembert, owoce sezonowe / nasturcja / rukola/ szpinak baby / grzyby marynowane

Zupa: krem szparagowy, z masłem palonego czosnku lub rosół z kaczki i gęsi z makaronem

Danie główne serwowane  na półmiskach: 1,5 porcji na osobę do wyboru (3 OPCJE mięsne DO WYBORU)

  • roladka z indyka owinięta boczkiem , faszerowana szpinakiem brązową pieczarką serem lazur,
  • roladka wieprzowa ze schabu faszerowana musztardą dijon , cebulą, boczkiem włoskim,
  • zraz wołowy  faszerowany musztardą dijon ,boczkiem cebulą,
  • pierś z kaczki węgierskiej owinięta szynka szwarcwaldzką,
  • noga z kaczki węgierskiej confit,
  • pierś z kurki kukurydzianej supreme.

Proszę o wybranie 3 rodzajów mięs.

Dodatki: do wyboru (4 OPCJE dodatków DO WYBORU):

  • ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,
  • ziemniaki pieczone w ziołach,
  • szare kluski,
  • kluski śląskie,
  • ryż curry,
  • kasza jaglana w ziołach,
  • czarna soczewica z masłem,
  • czerwona quinoa z masłem, 
  • mus z żółtej marchewki,
  • puree z groszku zielonego i bobu ,
  • kapusta zasmażana z cebulą i majerankiem,
  • puree z modrej kapusty.

Surówki: (2 OPCJE DO WYBORU W MISECZKACH):

  • surówka z białej kapusty,
  • surówka z modrej kapusty,
  • surówka z białej kapusty meksykańska
  • itp.

UWAGA: do mięs i dodatków podajemy 3 sosy (sos pieczeniowy ciemny demi glas z wołowiny lub z kaczki, sos grzybowy, sos serowy z sera lazur).

Deser do wyboru:

  • maliny / lody waniliowe /bita śmietana / puder cytrynowy
  • wiśnie /lody czekoladowe / bita śmietana / puder pomarańczowy
  • ciasta domu: sernik lub szarlotka lub brownie / owoce do dekoracji / kwiaty jadalne  (proszę o wybranie 1 ciasta z opcji).

Kolacja: PRZYKŁADOWA DLA 18 OSÓB:

  • 2x deska serów,
  • 2 x deska wędlin,
  • 2x deska warzyw,
  • 4x miseczka sałatki  ziemniaczanej,
  • 2x miseczka ogórków kiszonych własnej roboty,
  • masło,
  • pieczywo,
  • smalec domowej roboty 2 x miseczka.

Ciasto do kolacji: proponuję ciasto marchewkowe i ciasto rabarbarowe 30 kawałków.

NAPOJE DO OBIADU I KOLACJI:

  • woda mineralna gazowana i niegazowana,
  • sok jabłkowy,
  • sok pomarańczowy.

DODATKOWO PŁATNE:

  • wino białe lub czerwone wino domu: 200 ml 12 zł,
  • kawa –  herbata od 6zł  na os.  zamawiana u kelnerów.

Proszę o wybranie menu z opcji  przystawek, zup, dań głównych, dodatków, deserów.

Proszę o przesłanie imienia i nazwiska oraz nr kontaktowego.

Proszę o spotkanie w restauracji w celu omówienia sali i menu.

Damian Cetera Szef Kuchni Oberża Pod Dzwonkiem
nr tel 721-277-526