Andrzejki

Andrzejki

BezGluteNova Oberża Pod Dzwonkiem zaprasza Państwa na Imprezę Andrzejkową w dniu 25.11.2017. W ten wyjątkowy wieczór będzie Państwa bawił Dj muzyką lat 80-90tych! Polecamy Państwu tradycyjną, regionalną polską kuchnię bez glutenu.

ANDRZEJKOWE MENU   
Opcja I (bez glutenu) 50 zł/os

 

ZIMNY BUFET (PRZEKĄSKI W STÓŁ) – BEZ GLUTENU

Plater serów, mięs pieczonych i wędlin

Marynaty z naszej piwniczki

Pasztet wieprzowy szpikowany goździkami i jałowcem z sosem cumberland

Śledź w oleju z cebulą, ogórkiem, papryką i kaparami

Smalec z cebulą, jabłkiem, śliwką i majerankiem

Pieczywo

ZIMNY BUFET DLA VEGAN (PRZEKĄSKI W STÓŁ) – BEZ GLUTENU

Sałatka z tofu z warzywami i majonezem

Pasztet z soczewicy

Marynaty z naszej piwniczki

Smalec z białej fasoli z cebulką, jabłkiem, śliwką i majerankiem

Sałatka z kaszą i soczewicą

Pieczywo

Dodatkowo istnieje możliwość zakupu wszelkich alkoholi i napojów na barze z rabatem 25%!!!               

 

ANDRZEJKOWE MENU   
Opcja II (bez glutenu) 70 zł/os

ZUPA

Krem warzywny z oliwą ziołową i prażonymi pestkami
DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
Dorsz macerowany w soku cytrynowo – pomarańczowym, z puree z bobu i groszku,
 sałatką i galaretką jeżynową
Rolada z indyka faszerowana serem i pieczarkami, z ziemniakami z pieca,
gotowanymi warzywami i szpinakiem
Golonka pieczona z sosem warzywnym, z ziemniakami puree,
 zasmażaną kapustą, musztardą i chrzanem

DLA VEGAN BEZ GLUTENU
Krem warzywny z oliwą ziołową i prażonymi pestkami
Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami, puree
z bobu i zielonego groszku i sałatką

Dodatkowo istnieje możliwość zakupu wszelkich alkoholi i napojów na barze z rabatem 25%!!!

 

ANDRZEJKOWE MENU   
Opcja III (bez glutenu) 130 zł/os

ZUPA

Krem warzywny z oliwą ziołową i prażonymi pestkami
DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
Dorsz macerowany w cytrynie i pomarańczach z puree z bobu i groszku, sałatką i galaretką jeżynową
Rolada z indyka faszerowana serem i pieczarkami, z ziemniakami z pieca,
gotowanymi warzywami i szpinakiem
Golonka pieczona w sosie warzywnym z ziemniakami puree, zasmażaną kapustą, musztardą i chrzanem

DLA VEGAN BEZ GLUTENU
Krem warzywny z oliwą ziołową i prażonymi pestkami
Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami, puree
z bobu i zielonego groszku i sałatką

DESER
Szarlotka na gorąco z lodami i sosem waniliowym

ZIMNY BUFET (PRZEKĄSKI W STÓŁ) – BEZ GLUTENU
Plater serów, mięs pieczonych i wędlin
Marynaty z naszej piwniczki
Pasztet wieprzowy szpikowany goździkami i jałowcem z sosem cumberland
Śledź w oleju z cebulą, ogórkiem, papryką i kaparami
Smalec z cebulą, jabłkiem, śliwką i majerankiem
Pieczywo

DANIE O PÓŁNOCY
Żurek z białą kiełbasą, boczkiem i jajkiem

W cenie menu napój 0,3l/os (woda, sok) oraz 0,5l wódki Wyborowej/4os
Dodatkowo istnieje możliwość zakupu wszelkich alkoholi i napojów na barze z rabatem 25%!!!